Trainingen 

Spreken als een baas

 – individuele training – 

Zo maak je van elk spreekmoment en elke presentatie een gouden kans om collega’s te inspireren en innovatie op gang te brengen. Spreken is een superkrachtige, eenvoudige en mooie manier om als leidinggevende in verbinding te komen met je medewerkers. Bijvangst: je boekt aantoonbaar betere resultaten en het kost je ook nog eens minder tijd en energie. En je zult merken dat je publiek tijdens je verhaal niet meer zo makkelijk naar de mobiele telefoon grijpt, om wat afleiding te zoeken. Want je maakt indruk met wat je zegt, waarom je het zegt en hoe je het zegt.

Voor wie?

Voor bestuurders, directeuren, afdelingshoofden en teamleiders.

Praktisch

Deze training bestaat uit drie fysieke bijeenkomsten van elk twee uur, op een locatie naar keuze. Ik kom graag jouw kant op. We werken samen aan jouw kennis, inzicht en vaardigheid. Zo leer je de kunst van het spreken, specifiek vanuit je rol als leider.

Daarnaast zijn er nog drie online meetings van een uur waarin we dieper in kunnen gaan op je vragen en leerwensen. Gedurende het hele traject (doorlooptijd: drie maanden) wordt je persoonlijk begeleid, geadviseerd en gecoacht.

De kosten bedragen € 1995,- per persoon, excl. reiskosten.

Dit is inclusief

 • drie fysieke bijeenkomsten
 • drie online bijeenkomsten
 • een boek en ander lesmateriaal
 • persoonlijke begeleiding
 • coaching gedurende drie maanden
 • koffie/thee/versnaperingen
  … … en een heleboel leerplezier.

Optimus is voor deze training vrijgesteld van de BTW verplichting.

Als je me belt of een berichtje stuurt ontvang je binnen een dag, geheel vrijblijvend, alle details over deze training per e-mail.

Miracle Mind

Hoe kom je mentaal en fysiek in balans? Hoe slaag je erin om jezelf in no-time te ontspannen? Wat zijn de geheimen van een betere focus, rust & helderheid in je hoofd en meer creativiteit?

Ontdek je ware potentieel en geef je mentale en fysieke gezondheid een boost. Waar je ook bent. MiracleMind is een creatie van Optimus Prime Advies & Training.

Meer weten? Download hier de brochure of stuur een mail naar info@optimusprime.nl .

Basistraining leiding geven

Het bouwen van een huis begint met een goed fundament. Dat weten we allemaal. En bij leiding geven is dat niet anders. Toch missen veel leidinggevenden dat fundament. Ze zijn doorgegroeid vanuit een uitvoerende rol en hebben niet de kans gekregen (of gepakt) om de juiste bagage te verzamelen voor het maken van een goede start. Uiteindelijk breekt ze dat op. Hun droombaan wordt na verloop van tijd een hondenbaan, waarin ze helemaal worden opgeslokt door de waan van de dag. Sommigen storten na een aantal jaren letterlijk in. En dat terwijl ze op een relatief eenvoudige manier zoveel beter, makkelijker en fijner hadden kunnen werken. Maar dan moet je wel weten waar je mee bezig bent en hoe jouw gedrag en dat van de mensen in je team te verklaren en te beïnvloeden is.

Leiding geven is dus echt een vak, een ambacht. Tijdens deze basistraining leer je de belangrijkste onderdelen ervan. Het is een training van in totaal drie dagen, speciaal ontwikkeld voor de leidinggevende met maximaal 3-5 jaar werkervaring. Daarmee ook geschikt voor de starter. Je legt hiermee een ijzersterk fundament voor de rest van je loopbaan. De titel van deze training is:

Leiding geven, de rol van je leven!

Zo word je een bron van inspiratie voor je team, zonder dat het je meer tijd of energie gaat kosten. Je krijgt de meest waardevolle kennis, inzichten en vaardigheden aangereikt op het gebied van teamontwikkeling, veranderkunde en persoonlijk leiderschap. Daarmee ben je na afronding van de training in staat om:

 • …van een groep medewerkers een (h)echt team te maken.
  Jij weet hoe je dit groeiproces kunt stimuleren en hoe je zowel het individu als het collectief optimaal kunt laten functioneren. Je bent in staat om je stijl van leidinggeven af te stemmen op de behoeften van de mensen.
 • …mensen mee te krijgen in een veranderproces.
  Jij bent in staat om je team in beweging te brengen, op weg naar de gewenste verandering, verbetering of vernieuwing. Vaak gaat dan om houding en gedrag. Je kent de grootste valkuilen op het gebied van de veranderkunde en weet die te omzeilen. Daarnaast heb je tijdens de training zes baanbrekende inzichten gekregen die veranderen eenvoudiger, plezieriger en kansrijker maken.
 • …je omgeving te inspireren met jouw voorbeeldgedrag.
  Persoonlijk leiderschap is een kwestie van bewustwording, weten wat nodig is en vervolgens het goede voorbeeld geven. Jij hebt na de training alles in huis om zo’n lichtend voorbeeld voor anderen te zíjn. Daarmee inspireer je mensen en onderscheid je jezelf in positieve zin.

 

Stand-by jaarabonnement

Een heel jaar lang heb je als leidinggevende de beschikking over een adviseur die jou binnen 24 uur helpt met persoonlijke en professionele vraagstukken. In bijvoorbeeld deze situaties is dat ideaal:

 • Je wil even snel schakelen met een expert, waardoor je vervolgens zelf de juiste vervolgstap kunt zetten in de ontwikkeling van je team.
 • Je eigen HR afdeling is vooral bezig op operationeel niveau en jij hebt behoefte aan advies op een meer strategisch niveau.
 • Je wil vertrouwelijk met een coach sparren over een persoonlijk ontwikkelpunt. Zonder dat je meteen een heel traject wil doorlopen.
 • Je hebt weinig of geen ervaring als leidinggevende en je kunt een goede ‘buddy’ gebruiken die stand-by staat en je voorziet van nuttige adviezen, do’s en don’ts.
 • Je bent een ervaren leidinggevende die open staat voor moderne, vernieuwende inzichten op het gebied van veranderkunde en teamontwikkeling. Op die manier houd jij je eigen ‘zaag’ scherp en blijf je je ontwikkelen.
 • Je wil de kennis en ervaring van collega’s uit je eigen vakgebied benutten doormiddel van een netwerk.

De ondersteuning vindt plaats via telefoon, Skype, e-mail en/of webinars. Ook maak je deel uit van een online netwerk van leidinggevenden uit andere organisaties.

Jouw investering: € 1,- per dag, oftewel € 365,- voor een heel jaar lang.

(Ja, zelfs in een schrikkeljaar.)

Assessment

Wil je een diep inzicht krijgen in je eigen drijfveren, je natuurlijke kracht én je grootste valkuilen? Ook die waar je je nog helemaal niet bewust van bent? Na een snelle, eenvoudige en superkrachtige meting (online) krijg je de beschikking over een uitgebreide rapportage én krijg je advies-op-maat in een persoonlijk gesprek. De ideale voorbereiding op de volgende stap in je loopbaan maar ook een slimme keuze als je meer uit je eigen mogelijkheden wilt halen of elke keer tegen dezelfde problemen aanloopt. In dit kader werken wij samen met de experts van @Mens. Er zijn inmiddels vele tientallen referenties van deelnemers die enthousiast zijn over deze meting. Het bracht hen tot compleet nieuwe inzichten en een persoonlijke doorbraak.

Jouw investering: € 650,- (excl. btw).

Referenties zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Moedige Manager in 3 maanden

Moed is één van meest onderschatte eigenschappen van een inspirerende leider. De moed hebben om dappere keuzes te maken waarmee je echte vernieuwing creëert in je team of je organisatie. Zodat jullie na jaren van ‘net niet’ ineens wél die doorbraak teweeg brengen. Dat voelt magisch! Wij leren je hoe je binnen drie maanden tijd een moedige manager wordt. De effecten? Enerzijds meer creativiteit en werkplezier, echte verbinding, een groeiend onderling vertrouwen en een betere samenwerking. Anderzijds minder ziekteverzuim, minder gedoe in het team en minder aandacht voor bijzaken die veel tijd en energie kosten.

Dit gloednieuwe programma bestaat uit een aantal trainingssessies (twee keer per maand, in-company), waarbij één van onze trainers jou individueel begeleidt. Een investering waar je voor de rest van je loopbaan plezier van zult hebben.

Jouw investering: € 3600,- excl. btw.

Dit op basis van no cure, no pay.

 

Verlicht Veranderen met je team (VIP-level)

Dit is een intensief ontwikkelprogramma voor managers en hun teams. Alleen interessant als jullie een echte doorbraak willen. Bijvoorbeeld: sluimerende onvrede boven water halen en oplossen, taaie gedragspatronen doorbreken en daardoor de resultaten verbeteren, hogere klanttevredenheid door betere samenwerking en het aanleren van de juiste vaardigheden. Doorlooptijd: ca. 4 tot 6 maanden, met daarin 8 sessies van een dagdeel.

Jullie investering: € 6900,- (excl. btw)

Ook dit gebeurt op basis van no cure, no pay.

En verder ... ... lezingen en evenementen

We brengen graag de boel een beetje (veel) in beweging. Daarom verzorgen we lezingen, presentaties en seminars over onderwerpen die te maken hebben met persoonlijk leiderschap, moed en het creëren van verandering in een team of organisatie. Wil je bijvoorbeeld een themabijeenkomst door ons laten verzorgen, een inhoudelijke bijdrage aan jullie jaarlijkse teamdag of is er behoefte aan een spraakmakende gastspreker? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. De investering bedraagt € 1750,- voor een lezing of presentatie op locatie, incl. voorbereiding. Hiervan gaat € 250,- naar een goed doel, in goed overleg met de opdrachtgever. Op die manier werken we op meerdere fronten aan vooruitgang en dat draagt bij aan onze missie.

We noemen hieronder nog een paar mogelijke gespreksthema’s als voorbeeld:

“Het meest intieme plekje van managers” (over de rol die ego en angst spelen in het functioneren)

“Gedragspatronen en de waan van de dag” (hoe je uit de tredmolen komt en verandering creëert)

“Liefdevol Leiderschap” (hoe je voor je medewerkers écht van betekenis wordt)

“Geen trek in feedback?” (over elkaar aanspreken op gedrag, op een manier die mensen verbindt)

+31 6 1129 9813

info@optimusprime.nl

Peppelhoven 28
6225 GZ Maastricht

Privacyverkaring OptimusPrime

Bekijk ons profiel op LinkedIn

Ook op FB zijn we actief